Je bekijkt nu Is grijs leeg?

Is grijs leeg?

Leeg
Geen energie
Tot niets komen
Geen puf meer
Het even niet meer weten

Tijdens de midlifecrisis en 15 jaar later opnieuw overkwam mij dit. Een burn-out… ik kon niets meer behalve voor me uit staren en af en toe huilen. Wat voelde is me uitgewrongen, afgewezen, teleurgesteld, verdrietig en soms ook boos. Maar bovenal leeg…… Het grote niets, 0 energie. Ik had toch zo mijn best gedaan, hard gewerkt, mijn leukste zelf laten zien en dan dit! Ook deed ik al jaren aan yoga, dus hoezo overspannen?

Met een paar weken rust zou het wel overgaan dacht ik. Niets was minder waar, het werd erger. Hoe krijg ik weer meer energie en levenslust? Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen als ik het liefst heel de dag als een nat patatje op de vloer van het zwembad lig? Het deed me besluiten om met iemand te gaan praten, want als ik bleef doen wat ik altijd deed, zou ik steeds weer hetzelfde krijgen.

Zelfonderzoek en confrontatie volgde, ik kreeg inzichten en handvatten om het net eens even anders aan te pakken, dingen en mensen los te laten, meer rust te nemen en vooral bewuster te gaan leven.

Dichter Rumi zei het al: if you want healing, let yourself fall ill……

Uiteindelijk is het voor mij de start geweest naar wat nu mijn werk is: mensen met langdurige klachten zoals long-covid of burn-out (of chronische ziektes) laten ontspannen in wie ze (echt zijn) door aandacht, adem en bewustwording met oefeningen uit de wijsheid van yoga en Zijnsoriëntatie.
Voor bedrijfsartsen heb ik een 12-weeks traject – genaamd Unplugged – gemaakt.

Wil je er meer over weten? Stuur me een persoonlijk bericht.

Geef een reactie